Lijstjes

Mijn geheugen is al jaren in de code rood zone, ik heb van nature de diagnose  ‘zonder lijstje wordt dit een zooitje’, ik voel mij soms Dory in een oceaan zoekende naar autosleutel, paspoort, de zak van Sint die het hele jaar in de weg lag en op 4 dec foetsie is, een Dory die ieder jaar met Koningsdag een deel van de vlag kwijt is, die kerstkaarten in de zomer koopt en die dan eind november kwijt maakt om ze in maart weer terug te vinden, die zich met boodschappen doen regelmatig de trotse eigenaresse van gangpad 1 t/m 4 mag noemen maar dan wederom zonder wc papier thuiskomt en het kind 2 servetjes van de Mac toeschuift.. the struggle is real

Lijstjes

Een wonderlijk iets, het is zowel life saving als life spoiling, zowel een zegen als een vloek. 

Waar een lijstje rust in de chaos kan brengen, het overzicht bewaart als de stress het overneemt en waarbij het afstrepen ervan soms bijna euforisch kan voelen, kan een lijstje ook een giftige werking hebben. Want een to do is dan wel overzichtelijk, een to do is ook reden om te stressen over wat er allemaal nog moet gebeuren.. lijstjes zijn alleen maar rustgevend als je eraan kunt voldoen.. afstrepen is een missie

Zo is het voor mijn bucket list te hopen dat ik mijzelf toch nog een keer klonen mag (voor de mensheid wellicht niet per se)…In januari denk ik alle tijd te hebben voor een paar van die vinkies, in februari ga ik het bijna regelen, in maart bedenk ik mij dat ik alweer bijna jarig ben en zo rol ik moeiteloos zonder ook maar 1 vinkie het voorjaar in..

Als ik dan naar mijn mini me kijk, dan zie ik die worsteling met lijstjes ook..

Lijstjes waaraan hij eigenlijk zelden voldoet, het zijn die lijstjes die giftig zijn. Lijstjes die bepalen welk onderwijs je nodig hebt, lijstjes die aangeven wat je zou moeten kunnen, lijstjes die bepalen of je ergens aan mee kunt doen, lijstjes waardoor ik als moeder toch al 4 jaar blijf benadrukken dat hij niets fout doet.. er is geen goed of fout.. (ok ok Crocs zijn fout, daar is geen discussie over)

Waarom is iets fout als je bijvoorbeeld het antwoord wel weet maar niet snel genoeg, als rekenen beter lukt als je mag staan en wiebelen, als een dokters handschrift genetische belasting kent..

Proud to be fout, ik wil soms geen to do maar een to be willing to…  een lijstje dat weergeeft hoe erg je je best deed bijvoorbeeld.. 

Goed verhaal Bar, heb je dan ook een oplossing?… nee.. 

Bovenaan mijn Inner List, je hoeft niet alles op te lossen om iets beter te maken

Houdt het lijstje gebaseerd op de dag van vandaag, lange lijstjes demotiveren harder dan de Cooper test in de brugklas tegelijk starten met die uber sportieve XS meid die niet eens rood aanloopt.

Zorg voor minstens 50% haalbare vinkies,  niet ieder vinkie hoeft Nobel prijs nominaties op te leveren, een morning run van bed naar school zonder dat Momzilla als een aankleed Gestapo het parkeer terrein op scheurt dat is een prima vinkie.. een morning run waarbij de mini me mijn lievelings liedje op de radio hoort en deze loeihard zet om daar nog geen harder overheen te brullen MAM.. JIJ ONWIJZE BOFKONT, DIT JOUW LIEVELINGS…dat zou zomaar een gemiste kans op ziels geluk zijn als ik de blijheid er niet van kan zien..

Dus ga ervoor, be a Rebel, loop lijstjes-loos de supermarkt in, verras jezelf bij het uitpakken en maak dan een lijstje om te zorgen dat het morgen wel geregeld wordt,..

Aprreciate Chaos, Live by example and be allowed to feel proud

4 gedachten over “Lijstjes”

 1. Wat heerlijk! Kids net de deur uit, eigenlijk moet ik al achter m’n computer zitten, maar eerst deze blog met een bakkie erbij!!! Das een goed begin van de dag #herkenbaar!!!

  Beantwoorden
 2. Ik herken dit, sinds mijn 2 ingrepen aan mijn hart maak ik lijstjes om niets te vergeten, maar ja als je dan vergeet dat je een lijstje hebt gemaakt gaat het als nog niet goed :).Voordeel in mijn geval is dat ik dan mijn boodschappen soms dubbel bestel en mijn voorraad af en toe weer groot is.
  Dus als er dan iets niet goed gaat dan is het jammer maar gelukkig niet het einde van de wereld.
  Moraal van het verhaal, je mag soms dingen vergeten en gewoon de dag opnieuw beginnen.
  En vooral blijven lachen en onthouden dat elke dag de zon schijnt.

  Beantwoorden
 3. Zo fijn om bevestiging te krijgen dat crocs sowieso ‘fout’ zijn. Ik sta niet alleen!
  And yes, I agree! Ik ga ook voor haalbare vinkies en voor het kleine, grote geluk.
  Dus dank voor dit gelukje 🍀xxx

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deel:

Eerdere berichten

Bloem en Bij

De puberteit. Het nestelt zich in m’n Blonde God en dat is behoorlijk wennen, voor ons allebei. De hele wereld is tegen hem, hij mag

To cool for school

Zondagmiddag, borrelplankje, 3 speelgoedBoeings en een alsof-Schiphol in het zonnetje, BBQ aan en een zucht van pure ontspanning. “Trouwens op de middelbare school ga ik

Verwachtings-demonen #4

Deel 4: Moeder zijn De kraamtijd is als rijles. Je hebt 2 handen aan het stuur; je kijkt 83x in alle spiegels; je hebt de

Krijg updates

Meteen weten wanneer de volgende blog online is? Meld je aan en je krijgt 1x per maand een mail met de nieuwe blog.

/ ( dd / mm )