Bloem en Bij

De puberteit. Het nestelt zich in m’n Blonde God en dat is behoorlijk wennen, voor ons allebei. De hele wereld is tegen hem, hij mag echt nooit wat, waarom ben ik de baas over hem dan precies? Zijn vocabulaire heeft een onbeschofte upgrade gehad. Het is lekker boeien, houd zelf je grote mond, ik heb ook een eigen leven, dat deo elke dag moet is dus gezeik hé, wat Mama zegt is in de 1e plaats niet waar en in de 2e plaats sowieso belachelijk. Zijn word vomit laat de grond soms verzakken. Het is de 2.0 versie van die Stervende Zwaan Buien in de supermarkt rond een jaar of 3. Als je dacht dat je toen voor lul stond, wait for it.

Hij giechelt, hij proest, hij verschiet van kleur, hij heeft oog voor mooie vrouwen op tv. Hij gaat nog wel met een Cars handdoek naar het strand met z’n vriendinnetje, maar ligt daar dan ineens als Johnny Bravo op. Hij wil stoer doen, maar is er regelmatig erg onhandig in. Hij voelt zich soms ineens voor lul staan, ook als het helemaal niet zo is, de gêne zit hem in de weg. Hij krijgt finaal de slappe lach in het museum bij een schilderij van een naakte vrouw. Valt het woord seks verschiet hij sneller rood dan het stoplicht. Het past hem allemaal he-le-maal niet, het overkomt hem wel.

Ik heb het met mijzelf afgesproken, zodra het moment er is: geen prehistorisch struisvogelgedrag, maar gewoon in gesprek. Juist bij Limited Editions moet info niet de ruimte krijgen om los te barsten in de fantasie. Hij groeit net zo snel uit zijn aaibaarheid als uit zijn spijkerbroeken. Hij werd 10. Ik grapte nog dat het nu wel echt in de kosten gaat lopen hoor met 2 cijferkaarsjes op de taart. Wat ik bedoelde, is dat ik er nog niet zo klaar voor ben. Maar waar hormonen vliegen, hangen de vragen. Waar vragen hangen, is uitleg noodzaak. Even polsen waar hij ongeveer hangt in de info.

Wat is dat dan, Seks? Poef, z’n hoofd kleurt, 6 minuten non stop giechelen, maar dan krijg ik toch antwoord. “Dat is dat mensen met blote billen tegen elkaar botsen.” Heel even schiet ik zelf op Pauze. Daar is dat geluid weer, de naald schiet van de plaat. Focus Bar. Focus. Maar keek hij niet gisteren naar Thomas de Trein, hoe weet hij dit? Waarom…? Nah, Hierzo Daarzo dan. Uh even denken.

Daar zitten we dan: thee, koekjes, het leuke boek wat ik vond en een flink portie zelfvertrouwen. Ondanks het gegiechel vanaf het moment dat we gaan zitten.

Verliefd zijn.

In zijn beleving had hij eens verkering, wij betwijfelden dat. Hij vroeg haar net zo liefdevol als hij in de film Sing gezien had tussen 2 varkens. “Hey Spekkie, wil je verkering?” We hebben nog geen uitnodiging van haar ouders gehad.

Hoe jouw lichaam veranderen zal.

Veel gegiechel, veel vragen. Schaamhaar is een gek woord. “Je hoeft je toch niet te schamen ervoor?” Voor iemand die werkelijk nog geen doosje van de happy meal kan weggooien zonder ceremonie met koffie en cake is het erg moeilijk te versmaden dat zaadjes en eitjes vergaan als ze niet gebruikt worden.

Vrijen en Seks

Halve astma aanval van het lachen, pauze om dit weg te puffen en te plassen

Bevruchting

Hij kijkt naar beneden. “Kan ik ermee schieten?” voelt zich Captain America
“Het zaadje gaat de eicel in en…” “Wacht even, heb ik dus gewonnen? Was ik de snelste?” schiet van tafel voor een triomf dans

Grenzen aangeven, maar ook respecteren.

“Mag ik daarom niet meer op de dames wc? Ik kan toch gewoon mijn ogen dicht doen dan?”

Bevalling

Grote ogen en lichte gruwel. “Zoooo, gelukkig kreeg jij een keizersnede. Ik was dus ECHT niet met m’n hoofd door een vagina gegaan of zo.” Kijkt met -en nu jij weer- gezicht, 1-0. Waarom denk je dat baby’s met hun ogen dicht geboren worden? BAM 1-1

Aan het einde van de rit hebben we samen zo zitten gieren dat mijn mascara op mijn wangen hangt. Het is zo vreselijk nodig, het Bloemetjes en Bijtjes moment. Het is zoveel meer dan die condoom over een banaan, let op voor Soa’s, zo voorkom je dat je ongewenst zwanger raakt en alle negatieve kanten die wij gek genoeg wel belichten. Positieve Seksualiteit zorgt ervoor dat ze hun lichaam leren kennen, dat ze weten hoe grenzen zijn te respecteren zijn en vooral waarom. We kunnen ze niet tegen alles beschermen, we kunnen ze wel leren hoe ze dat zelf moeten doen.

De week van de lentekriebels. Ik juich het toe op school, maar wat mij betreft is Seksuele Voorlichting net zo belangrijk als Gym of Crea. En niet pas einde basisschool of middelbare school, maar veel veel eerder. Want “Stop Houd Op” op de kleuterschool geldt eigenlijk hun hele leven.

Dus grijp jezelf bij de ballen en ga in gesprek… They will thank you later.

Plaats een reactie

Deel:

Eerdere berichten

To cool for school

Zondagmiddag, borrelplankje, 3 speelgoedBoeings en een alsof-Schiphol in het zonnetje, BBQ aan en een zucht van pure ontspanning. “Trouwens op de middelbare school ga ik

Verwachtings-demonen #4

Deel 4: Moeder zijn De kraamtijd is als rijles. Je hebt 2 handen aan het stuur; je kijkt 83x in alle spiegels; je hebt de

Verwachtings-demonen #3

Deel 3: Moeder worden Verwachting vs. Realiteit Hoewel een kinderwens niet een aangeboren fabrieksinstelling is, kan ik mezelf niet herinneren zonder die wens. Poppen vond

Krijg updates

Meteen weten wanneer de volgende blog online is? Meld je aan en je krijgt 1x per maand een mail met de nieuwe blog.

/ ( dd / mm )