Nieuwe Rondes Zelfde Kansen

Goede Voornemens,

Ik heb altijd snel genoeg van al die ‘Best of Nine’ collages, die #countmyblessings.. 

Wat ik stiekem echt briljant zou vinden is een ‘Nine of Mine’ of een ‘Nine of Chagrijn’ of een ‘Nine of Fijn’ collage.. ook gewoon 9 momenten waarop je er de kolere in had afgelopen jaar, of 9 momenten waarop je je extra speciaal voelde, 9 momenten waarop je iemand heel erg blij maakte.. dat vind ik pas een dikke like

Goede Voornemens, ik doe er niet aan, ik ga er eigenlijk hetzelfde mee om als met het mijn huiswerk op het VWO, ik neem mij voor het beter te plannen en oh oh wat zal ik mooie lijstjes maken. Om er maanden later achter te komen dat het niet gelukt is en ik nog steeds als Koningin All Round door mijn leven blaas. 

Met jezelf afspreken wat er beter kan heeft dus op iedereen, zo lijkt het een heel positief effect, waarom op mij dan niet? Wat hoe meer ik afspreek, hoe meer ik toe moet geven dat het toch niet helemaal gelopen is zoals ik mij voorgenomen had, je zou kunnen zeggen, ik heb gefaald en wat een kut gevoel is dat. Waarom kunnen al die anderen dat wel?.. kunnen ze dit wel? Of is het (soms) onrealistische lijstje met afspraken met jezelf maken al genoeg een ‘Feel Good’ blijheid te voelen?

Van al die mensen met hun voornemens, hoeveel van die mensen bedenken er dan ook bij HOE?.. wat zonder een HOE is een voornemen toch eigenlijk meer een Wens?.. Heeft de mens dan van nature dat gevoel nodig, het gevoel van ‘ik pak de regie om mijn leven terug’, heeft er dan niemand een paar weken later last van die zoemer in zijn/haar hoofd, zo’n zoemer als bij LINGO als je te laat bent met TAFEL..T..A.F..E..L.. BZZZZ beurt naar de tegenpartij.. niemand?.. iemand?

Daar gaat het bij mij dus eigenlijk mis, of eigenlijk juist niet.

Want ik weet heel goed waarom ik altijd schaapachtig sta te denken bij die vraag, ‘en bar, wat zijn jouw goede voornemens’… ik maak ze niet en dat is stiekem toch lekker joh!

Karakter laat zich niet veranderen op 1 januari, DNA ook niet, nee nee.. 

Ik bedenk meer business plannen dan John de Mol, ik maak er niet 1 zelf af, niet zonder partner in crime

Ik wil ieder jaar de meest creatieve uitingen de wereld in slingeren, maar zonder een uitvoerend producent gebeurt er he-le-maal niks

Ik stel een heleboel, weet jij hoe het werkt als je-vragen, ik Google zelf niet 1x

Ik wil de meest fantastische vakantie plek vinden maar ik ben dolblij als deze mij op een presenteer blaadje wordt gegeven, ik ben dol op reviews van vrienden..zij blij bar blij is mijn motto

Ik ben dus in mijn eentje een stuk minder briljant dan samen, ik ben gemaakt voor SAMEN

Dus ik ga het ook helemaal niet anders doen het komend jaar, want dit is de betere versie van mijzelf, ik doe het ook komend jaar zoveel mogelijk samen..

Nu alleen nog even niet meer sip zijn als ik hoor ‘jij altijd je zal eens geen chaos hebben’ want als ik nu met met mijzelf afspreek dat dit geen slecht gegeven is, dan voelt het ook niet meer rot

Nu alleen nog even die ene kleine drempel over, dan moet je ook om hulp vragen, op tijd zodat mensen je ook kunnen helpen.. ja daar werk ik nog aan..volgend jaar ga ik daar geneloos in zijn, beloofd..

Verrek, maak ik nu net 2 goede voornemens..???

4 gedachten over “Nieuwe Rondes Zelfde Kansen”

Plaats een reactie

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Eerdere berichten

Eendjes vissen

Als moeder beleef je een boel eerste keren. Iedere 1e keer voor dat Copy-Paste-Persoontje is een ‘been there done that’ voor jou. Echter vanaf de

Barbie en Ken

In de grote opruim-speedtrip waarin ik zit, vond ik een verfrommelde parel. Het is 2002/2003. Ik deelde een flat met mijn lievelings op de Diamantlaan.

De slechte-moeder-emotie

Moeder zijn is best een klus. Dat is soms als een IKEA inbouwkeuken zonder beschrijving, een iPad via Amazon met enkel een Japanse beschrijving, een

Krijg updates

Meteen weten wanneer de volgende blog online is? Meld je aan en je krijgt 1x per maand een mail met de nieuwe blog.

/ ( dd / mm )